Per brumin :
- 700g miell,
- vaj lule gjysem gote,
- maja e bute25gn.q.se nuk keni e thate,
- kos i holluar gjysem gote,
- gjysem gote qumesht,
- 1 veze dhe pak kripe,
Pergaditja :
- Ne nje tas te madh do hedhesh te gjitha materialet per vec miellit keto i trazon mire dhe pastaj hedh miellin pak nga pak mund te ta mari te gjithe miellin ose jo varet nga lloi i miellit brumi duhet te jete pak i bute jo si brume per byrek sepse pasi ta keshe lene te clodhet te mbuluar per 1 ore do shtosh edhe pak miell dhe behet si brume byreku kulacet e vegjel duhet te jene sa nje mandarine i hap me okllai si aty ne figure gjelle mund te hedhesh cfare te duash me mish me djthe etj.para se ti pjekesh i lyen me veze i pjek ne furre per 15min ose 20 varet nga fura ne tepsi me leter pjeks.kujdes kur ti hapni mos ju hidhni shume miell.
Ju befshin mire
Perberesit:- 2 filxhan caji me miell (miell per kek qe fryhet vete )
- 3 banane
- 1-filxhan kafeje me qumesht
- 1-filxhan caji vaj ulliri
- 2-filxhan caji sheqer
- 3-4 veze
- lekuren e nje limoni
- 1-luge baking powder
- 3 -luge te vogla kafeje me kakao(mund te perdorim dhe cokollat te grir ne vend te kakaos )
Pergatitja:
Rrahim ne mixer vezet me sheqerin per 5 min,me pas shtojme vajin dhe qumeshtin dhe e perziejme, ne grirese, bejme bananet pure, i hedhim me pas te masa e vezve, i perziejme me tel kuzhine dhe shtojme miellin qe kemi perzier brenda pluhurin pjekes dhe kakaon, e shtojme pak nga pak te masa e vezve duke e perzier me tel kuzhine, e hedhim ne forme ose ne nje tepsi te vogel te lyer me yndyr dhe te sperkatur me miell. E pjekim ne 170 grad per 40 min.
Ju befte mire
Përbërësit:- 150gr arra të grira,
- 150gr thelpinj arrash,
- 200gr çokollatë për gatim,
- 1ve,
- 1 lugë reçel kajsie,
- 50gr rrush i thatë,
- 200gr sheqe pluhur.
Përgaditja :
Në tavolinë i coptojmë arrat, dhe i vëmë në një enë,. Në enë shtojmë çokollatë të grirë në rende, sheqerin pluhur dhe rrushin e thatë. E shtojmë edhe të bardhën e vezës dhe përziejmë me mikser derisa të fitojmë një masë homogjene. Gjysmën e masës e vëmë mbi tavë për pjekje, të kthyer nga prapa. Masën e rrafshojmë dhe e lëmë të ftohet. Çokollatëne mbetur e thyejmë në copë dhe e shkrijmë në avull. Shtojmë edhe vaj, që çokollata të fitojë shkëlqim. Çokollatën e shkrirë e hedhim mbi masën dhe e shpërndajmë nëpër tërë sipërfaqën. Pastaj, minjon embëlsirën e presim në kube.
Serviret në temperaturë prej 10 deri 12 gradë. 20 min.