Kjo eshte nje recete gatimi per diten e pashkes, eshte nje embelsire e thjeshte dhe e shpejte.
Perberesit:
- 2gota miell
- 3luge gjelle sheqer
- 2luge gjelle gjalpe
- 2 te verdha veze
- 1zarf maja pluhur per embelsira
- pak kripe
- arra
Pergatitja:
- Tretim ne uje majane dhe 1/4 e sasise te miellit duke pergatitur nje brume si per petulla. Mbulohet me pak mjell siper dhe e leme te vije.
- Pjesen tjeter te brumit e veme ne planin e punes me nje grope ne mes dhe e bashkojme me brumin e ardhur. Shtojme gjithashtu gjalpin, te verdhat e vezeve dhe sheqerin. Punojme brumin dhe po te jete i forte i hedhim pak qumesht qe ta zbutim.
- Lihen te vijne , me pas punojme brumin dhe i japim format e deshiruara.
- sperkatim me arra te thermuara ose sipas deshires mund te veproni si ne figure.
- Vendosim ne tepsi te mbuluar me leter furre, leme perseri te vije brumi dhe pjekim ne temperature 220-230°