Deshironi lekure te paster, pa akne, jo te irrituar dhe mbi te gjitha te bukur ?
Ju prezantojme nje super maske:
Perbersit:
1/2 e bananes
1 luge caji mjalte
1 luge caji leng limoni te fresket
Perziejini mire keta perbersit edhe vendosini ne fytyre per 15-20 minuta.Bejeni njehere ne jave per 2 muaj rresht.
Kjo maske eshte shume e mire per fytyren pasi te tre perbersit kane veti kuruese Banania(e pasur me vitamina A ,D dhe E .largon qelizat e vdekura), Mjalti(antibaktreial), Limoni(dipigmentues)
Nese ky informacion ishte i dobishem per ju, te lutem SHPERNDAJE. Faleminderit
Tortë me arra dhe keksa
Një kombinim i bukur, për tortë një shumë të shijshme me dy krema njëkohësishtë. Njëri krem përbëhet nga arrat dhe të verdhat e vezës ndërsa kremi tjetër me sempre keksa dhe shtalpë ndërsa në mes të dy kremave është një shtresë e hollë nga arrat dhe kakao.
Nxehet furra në 200grade celsius dhe nga kjo masë pjeket një shtresë në tepsi përafërsisht 25 x 25cm per 15min. E shkrijmë çokollatën me 3 lugë qumësht dhe 3 lugë vaj dhe pasi të ftohet pandispanja e lyejmë atë.
(Kremi i parë) Përziejmë të verdhat e vezës, qumështin, niseshten dhe sheqerin dhe e vendosim të vloj në zjarrë të ulët. Pasiqë të zihet kjo masë dhe të trashet i shtohen arrat e bluara. Përzihet margarina me sheqer pluhur ngadalë dhe ia shtojmë kremit të ftohur.
(Kremi i dytë) Përziejmë shtalpën ose krem pana, ndajmë 3 lugë dhe ia shtojmë kremit me arra (kremit të parë) ndërsa pjesës tjetër të mbetur ia shtojmë keksat e bluar dhe i lëmë që të qëndrojnë 10min.
Pandispanja e pjekur ndahet në tri pjesë. Shtrohet pjesa e parë dhe i qitet kremi i parë me të bardhë të vezës pastaj kremi i dytë me të verdhë të vezës pastaj pjesa tjetër e pandispanjës pastaj prapë kremin e parë me të bardhë të vezes pastaj kremin e dytë me të verdhë të vezës dhe pastaj pjesën e tretë të pandispanjës e vendosim mbi krem. Nëse mbetet krem atëherë torta lyhet anash dhe dekorohet sipas dëshires.
Ju bëftë mirë.
Përbërësit
Pandispanja:
- 12 të bardhë të vezës
- 16 lugë sheqer
- 16 lugë arra të bluara
- 8 lugë kakao
- 4 lugë miell
- 1 pluhur për pjekje (pecivë)
- 100gr çokollatë
Kremi:
- 12 të verdhë të vezës
- 500ml qumësht
- 12 lugë sheqer
- 6 lugë niseshte
- 250gr margarinë
- 100gr sheqer pluhur
- 12 lugë arra të bluara
- 200gr shtalpë (krem pana)
- 150gr keksa të bluar sempre
Nxehet furra në 200grade celsius dhe nga kjo masë pjeket një shtresë në tepsi përafërsisht 25 x 25cm per 15min. E shkrijmë çokollatën me 3 lugë qumësht dhe 3 lugë vaj dhe pasi të ftohet pandispanja e lyejmë atë.
(Kremi i parë) Përziejmë të verdhat e vezës, qumështin, niseshten dhe sheqerin dhe e vendosim të vloj në zjarrë të ulët. Pasiqë të zihet kjo masë dhe të trashet i shtohen arrat e bluara. Përzihet margarina me sheqer pluhur ngadalë dhe ia shtojmë kremit të ftohur.
(Kremi i dytë) Përziejmë shtalpën ose krem pana, ndajmë 3 lugë dhe ia shtojmë kremit me arra (kremit të parë) ndërsa pjesës tjetër të mbetur ia shtojmë keksat e bluar dhe i lëmë që të qëndrojnë 10min.
Pandispanja e pjekur ndahet në tri pjesë. Shtrohet pjesa e parë dhe i qitet kremi i parë me të bardhë të vezës pastaj kremi i dytë me të verdhë të vezës pastaj pjesa tjetër e pandispanjës pastaj prapë kremin e parë me të bardhë të vezes pastaj kremin e dytë me të verdhë të vezës dhe pastaj pjesën e tretë të pandispanjës e vendosim mbi krem. Nëse mbetet krem atëherë torta lyhet anash dhe dekorohet sipas dëshires.
Ju bëftë mirë.
Peshk salmon në zgarë me salcë mango dhe avokado
Receta qe po iu paraqesim sot, perben nje pjate shume te veçante, e cila kombinon shijen e peshkut salmon te pasur me omega 3, dhe vitaminat C, fibrat dhe antioksidantet te gjendura ne salcen e frutave. Kjo pjate e dyte i pershtatet sidomos personave qe duan te humbasin kilet e teperta, por ne te njejten kohe te ushqehen shendetshem.
…per salmonin
Perberesit
- 4 fileto peshku salmon
- 50ml vaj misri
- 2 luge salce soje
- 1 luge te vogel salce pikante (Sriracha)
- 1/2 luge xhenxhefil pluhur
- 1 thelpi hudher te grire holle
- 1 mango e prere ne kubik te vegjel
- 1 avokado e prere ne kubik te vegjel
- 1 domate e prere ne kubik te vegjel
- 1 qepe e njome e prere holle
- 1 qepe e vogel e kuqe e prere holle
- 2 luge vaj misri
- lengun e 1 limoni
- pak menderz
- kripe
- piper
Iscriviti a:
Post (Atom)