Kjo eshte receta e gatimit per Croissant apo si jemi mesuar ti quajme ne shqiperi molto.
Kroasani apo molto eshte nje recete e famshme franceze edhe pse si origjine eshte austriake, ajo me pas u modifikua nga francezet, te cilet shtuan gjalpin ne kete recete.
Kjo eshte receta e nje pastiçieri ekspert.PERBERESIT:
Kroasani apo molto eshte nje recete e famshme franceze edhe pse si origjine eshte austriake, ajo me pas u modifikua nga francezet, te cilet shtuan gjalpin ne kete recete.
Kjo eshte receta e nje pastiçieri ekspert.PERBERESIT:
- 600gr gjalpe
- 1050gr miell
- 40gr maja birre
- 250gr uje i vakur
- 150gr sheqer kallami
- 6veze
- 15gr kripe
- qumesht sa duhet per ta perzier me vezen e te lyhen me brume.
PERGATITJA:
- Perzjejme 500gr gjalpe me 50gr miell dhe formojme me to nje brume te cilin do e veme te pushoje ne frigorifer.
- Shkrijme ne uje majane dhe perzjejme me 1kg miell. Zeme brumin duke shtuar me radhe sheqerin,kripen,vezet nje nga nje.Punijme per 30'
- Me kete brume formojme nje top, te cilin e mbeshtjellim me plasmas guzhine dhe e leme 1 nate ne frigorifer.
- Ne planin e punes hapim me petes te dy masat e brumit, ate me maja dhe ate me gjalpe se bashku.
- Shtojme ne mes gjalpin dhe e shtrijme mbi pete si ne figure. Pas çdo palosjeje shikoni skemen dhe ne piken e arritur leme 30' ne frigorifer dhe e hapim peten perseri keshtu deri ne fund.
- Ndajme peten ne trekendesha te vegjel dhe i japim formen karakteristike te kroasaneve.
- Leme te vijme perreth 2ore ne temp ambjenti, i lyejme me veze dhe i veme te piqen ne furre ne temperature 180-190° per 20'.
Per ata qe skane deshire te hapin brumin vete, mund te perdorin brumin sfoliat te gatshem dhe ta mbushin sipas deshires, psh si ne figure.
Nessun commento:
Posta un commento