Pagine

Supe pule e prere me veze dhe limon

Në këto kohë të ftohta dimri ku gripi është gjithmonë nëper këmbë, është e vetmja që të ngre në këmbë dhe të bënë të ndihesh ngrohtë.

 PERBERSIT: për 4 persona

  •  pjes pule (kofsha ,krah,gjoks) 
  •  1 karrot 
  •  1 kungull 
  •  1 vez
  •  1 limon 
  •  majdanoz 
  •  pak gjalp
  •  krip dhe piper te zi 
  •  1 qep
  •  1 deg selinoje
  •  1 patate vogel 

 PERGATITJA: Në një ene të bollshme zijeni copat e pulës me 1 qep,1 karrot dhe degën e selinos në 1 litër ujë reth 1 orë.Më pas filtroni lëngun e përfituar dhe coptoni mishin e pulës nga kockat.Ruajeni mënjanë. Prisni në kubike shumë të vegjël karrotën e mbetur,kungullin dhe pataten,shtoini në lëngun e pulës dhe vërini përseri në zjarrë për 15 minuta derisa perimet të jen zier.Shtoni pak gjalp dhe mishin e pulës të prerë në copa të vogla.Shtoni pak ujë nëse ka nevojë sepse supa nuk duhet të rezultoj kremoze por jo e trash.Kriposeni dhe regulloni me piper të zi dhe majdanozë të grire imët. Ndërkohë rrihni një vez me lëngun e limoni.Hiqeni supën nga zjarri dhe priteni me vez dhe limon.Përzijeni shpejtë në këte mënyre veza do gatuhet por nuk do mpikset. Shërbejeni të nxehtë.

Ju befte mire !

Nessun commento:

Posta un commento