Kjo eshte nje recete gatimi kineze. Per te kursyer kohe mund te perdorni nje konfeksion perimesh te perziera te ngrirjes dhe i kaurdisni pak ne tigan pa i shkrire me pare.
Per ta prere pulen me lehte kur ajo eshte e shkrire e leme vetem per 15' ne ngrirje sa te ngurtesohet vetem pak ne menyre qe ti presim ne shirita te rregullt.
Perberesit per 4 persona:
Per ta prere pulen me lehte kur ajo eshte e shkrire e leme vetem per 15' ne ngrirje sa te ngurtesohet vetem pak ne menyre qe ti presim ne shirita te rregullt.
Perberesit per 4 persona:
- 1 karote e madhe e prere ne shirita
- 100gr mashurka te pastruara dhe te prera ne copa
- nje spec i kuq i pastruar nga farat dhe i prere ne shirita
- 100gr brokoli me lulet e ndare
- 2 fileto pule
- 3 luge vaj
- 6 qepe te grira
- 1 thelb hudher i qerruar
- nje cope xhenxhefil i njome i grire
- 20cl leng pule
- 1 luge niseshte
- 3 luge salce soje
- 2 luge sheqer
- kripe
Pergatitja:
- Hedhim ne uje te vluar me kripe mashurkat, specin dhe brokolit dhe i kullojme pas 2'. Perseritim operacionin me karoten. Presim pulen ne shirita te holla rreth 1,5cm gjeresi.
- Ne nje tigan kaurdisim qepen sa te zverdhet,po keshtu dhe karotat me hudhren. Shtojme qepen dhe vazhdojme gatimin per 2 min.
- Bashkojme brokolit,specin, mashurkat dhe xhenxhefilin, e shuajme me lengun e pules dhe e leme te zjeje 5' me zjarr mesatar.
- shperndajme niseshten mbi perimet dhe mishin, shtojme salcen e sojes dhe sheqerin. Perzjejme mire dhe kripim derisa salca te trashet.
Pjata eshte gati, ju befte mire!
SHENIM: Meqenese koha e gatimit te recetes eshte e shkurter, zjejme te gjitha perimet sa duhet me perpara .
Nessun commento:
Posta un commento