Keku me arra eshte embelsire karakteristike shqiptare. Eshte nje embelsire e shpejte dhe e shijshme.
PERBERESIT:
PERBERESIT:
- 3 veze
- 1gote qumesht
- 1 gote gjalpe ose vaj luledielli
- 2 gota miell
- 1 gote sheqer
- 1 zarf pluhur per embelsirat
- 1filxhan çaji arra te qerruara dhe te shtypura
PERGATITJA:
Ne nje ene te thelle rrahim vezet me sheqerin, pastaj shtojme me rradhe gjithe perberesit e tjere duke perzier mire dhe ne fund shtojme miellin e situr dhe te perzier me pluhurin per embelsira.Rrahim me qellim qe te mos formohen kokrriza dhe kur eshte gati bashkojme edhe arrat.
Lyejme formen e tortes me gjalpe dhe e pudrosim me miell. Hedhim ne te brumin e kekut dhe futim ne furre te paranxehur te piqet ne temp 180°.
Keku eshte gati, ju befte mire!
Nessun commento:
Posta un commento