Cervishi me mish pule dhe pete te pjekura eshte recete gatimi tradicionale Kosovare. Ne shume qytete te Shqiperise gatuhet pa pete disa me miell gruri e disa zona me miell misri.
PERBERESIT:
- 1pule ose 1kg kofshe pule
- 200 gr pete te holla si per bakllava
- 1 qepe
- 15 luge gjelle misri
- 200gr gjalpe
- piper i kuq
- piper i zi
- kripe, sa duhet
PERGATITJA:
- Zjejme mishin e pules me qepen e grire, piperin e kuq dhe te zi dhe kripen.
- skuqim miellin e misrit ne gjalpe derisa te marri ngjyre te kuqeremte.
- E shuajme me lengun e pules te nxehte duke trazuar vazhdimisht me qellim qe te mos formohen kokrriza.
- Ne tave kemi pjekur petet dhe i kemi copetuar. Derdhim mbi to çervishin dhe shtrojme felat e pules.
- Veme ne furre te mari faqe te kuqeremte perreth 15-20' ne furre te parangrohur.
- Nese deshironi mund te shtoni ne leng hudher te shtypur
Nessun commento:
Posta un commento