Nese deshironi nje menyre pakez te ndryshme nga tradizionalet, per gatimin e peshkut, kjo eshte nje e tille:
krap i mbushur, ne furre.Perberesit per 4 persona:
krap i mbushur, ne furre.Perberesit per 4 persona:
- 1krap perreth 1kg
- 2 kungulleshka
- 1 qepe
- 4 veze
- 2limonj
- 4luge vaj ulliri
- buke e grire, kripe e piper
Pergatitja e krapit:
- Zjejme 2 veze per tete minuta duke numeruar qe nga momenti i renies te ujit ne vale.
- Grijem qepen dhe e kaurdisim lehte me qellim qe te ngelet e bute dhe me ngjyre te verdhe.
- Shtojme kungulleshkat e grira ne kube te vegjel, kripim sa duhet, shtojme piperin dhe e mbyllim enen me kapak. Leme ne zjarr te ulet perreth 20' duke trazuar here pas here qe te mos ngjitet. Heqim nga zjarri dhe e leme te ftohet.
- Qerojme dhe grijme vezet e zjera dhe i bashkojme me 2 vezet e fresketa te cilat i kemi rrahur me pare me pirun. bashkojme te gjitha me buken e grire dhe lengun e 1/2 limoni
- Kripim oraten nga brenda dhe e mbushim me miksin e pergatitur. E lidhim me spango guzhine
- Vendosim peshkun ne nje tave te lyer me vaj, e rregullojme siper me pak vaj dhe lengun e gjysmes tjeter te limonit.
- Pjekim ne furre te paranxehur ne temp. 170° per 35'.
- Serviret e grohte me feta limoni.
Shenim: Receta mund te variohet me perime te stines ose perimet e preferuara, mund te zevendesohen, sipas deshires, perimet me kerpudha te cilat i skuqim me hudher ose qepe dhe me pas u bashkohen domatet e prera ne copeza si dhe vezet si me siper.
Nessun commento:
Posta un commento