Supe me karkaleca dhe finok
Një supë lluksoze dhe me pak kalori – ideale për momente të veçanta.
Përbërësit:
- 500 gr karkaleca të mëdhenj
- 4 lugë gjelle vaj ulliri
- 1 qepë e madhe, e grirë
- 1 finok i madh, i grirë (i ruajmë gjethet e vogla jeshile)
- 2 karrota të grira
- 150 ml verë e bardhë
- 1 lt lëng peshku (në mungesë të tij përdorim lëng perimesh ose ujë)
- 1 lugë gjelle konjak i cilësisë së mirë
- 400 gr domate konservë
- ½ lugë çaji paprika
- 150 ml krem qumështi
- kripe sa duhet
Përgatitja:
Qërojmë kakalecat. Skuqim kokat dhe guackat në vaj ulliri për rreth 5 minuta. Shtojmë qepën, karrotat dhe finokun. Vazhdojmë të skuqim për rreth 10 minuta të tjera duke përzierë vazhdimisht. Hedhim verën dhe konjakun. E lëmë të reduktohet plotësisht vera dhe pastaj shtojmë domatet, lëngun e peshkut, kremin e qumështit, paprika dhe kripë. Gatuajmë për rreth 30 minuta. Ndërkohë copëtojmë 2/3 e karkalecave. 2 minuta para se të jetë gati supa shtojmë dhe karkalecat. Heqim nga zjarri. Nxjerrim karkalecat e pa copëtuar nga supa dhe i ruajmë të ngrohtë. Kalojmë supën në blender deri sa të bëhet plotësisht kremoze. Kthejmë karkalecat e pa copëtuar në supë, rregullojmë shijen për kripë po të jetë nevoja dhe shërbejmë menjëherë të garnirur me gjethet e finokut.
Nessun commento:
Posta un commento