Zeqai Spahiu (1912-1991) , njeriu që sfidoi diktaturën me dijet e tij pedagogjike

Prof. Zeqai Spahiu
Ai thoshte: “Të thuash të vërtetën, të  mësosh gjithcka të mirë, ky duhet të jetë parim në jetën tuaj, të dashur studentë e bijtë e mi.” Synimi i prof.Zeqaiut ishte që cilido prej studentëve të integrohej shpejtë në jetë me hapa te sigurta në vetvete, me bindje e besim duke dhënë shembullin e mirë e duke demostruar një edukatë moralo-njerezore.
Figura e prof. Zeqai Spahiu hyn në dekada e fundit të shek.XX me një bagazh dijesh e kulturë duke i vënë ato ne shërbim te kombit. Gjate perkushtimit te tij ne mësimdhënie si një mësues premtues dhe horizont të gjërë, si njohës i pedagogjisë ai sjell tek nxënësit thelbin e pjekurisë se tij me vlera të cmuara.


Për të lexuar artikullin e plotë kliko këtu
nga Bashkim Kadiu
ripropozuar online nga Oltjon Dulaj


Visualizzazione ingrandita della mappa

Nessun commento:

Posta un commento