Pagine

Torte me arra te grira dhe cokollate

Përbërësit:

  • 150gr arra të grira,
  • 150gr thelpinj arrash,
  • 200gr çokollatë për gatim,
  • 1ve,
  • 1 lugë reçel kajsie,
  • 50gr rrush i thatë,
  • 200gr sheqe pluhur.

Përgaditja :

Në tavolinë i coptojmë arrat, dhe i vëmë në një enë,. Në enë shtojmë çokollatë të grirë në rende, sheqerin pluhur dhe rrushin e thatë. E shtojmë edhe të bardhën e vezës dhe përziejmë me mikser derisa të fitojmë një masë homogjene. Gjysmën e masës e vëmë mbi tavë për pjekje, të kthyer nga prapa. Masën e rrafshojmë dhe e lëmë të ftohet. Çokollatëne mbetur e thyejmë në copë dhe e shkrijmë në avull. Shtojmë edhe vaj, që çokollata të fitojë shkëlqim. Çokollatën e shkrirë e hedhim mbi masën dhe e shpërndajmë nëpër tërë sipërfaqën. Pastaj, minjon embëlsirën e presim në kube.
Serviret në temperaturë prej 10 deri 12 gradë. 20 min.

Pjeshka


Përbërësit:

  • 3 vezë
  • 180gr sheqer
  • 225ml vaj
  • 3 lugë qumësht
  • 1 kese vanill sheqer
  • 2 kese pluhur për pjekurina
  • 450gr miell

Për fillin:
  • 350gr marmeladë
  • dhe thermijat e pjeshkave

Përgatitja:


Përziejmë vezët me sheqer dhe i shtojmë vajin e përziejm mirë deri sa të bashkohet masa.Qesim qumështin,vanill sheqerin dhe i përziejm përsëri.Në fund i qesim 2 kese pluhur për pjekurina 3 lugë miell i përziejmë dhe i lëmë në frigorifer përafërsisht 2 orë.(në një enë plastike)
Pas 2 orësh e nxjerrim nga frigoriferi dhe ia qesim miellin ngadal jo te gjith pernjëher duke e përzier.Mandej e qesim mbi tavolinë dhe me duar e formojmë një brum deri sa nuk ngjitet për duar.
E ndajmë brumin në toptha të vegjël dhe i qesim në tepsi me letër të yndyrshme.
I pjekim n temperaturë 170*C per 15-20 minuta.
Kur te piqen i lëmë të ftohen pak dhe i marrim i grryejme përfundi deri sa të bëhet nje hapësirë e mjaftueshme për mbushje.
Thërmijat i përziejmë me marmeladë dhe me këtë i mbushim pjeshkat.I ngjesim nga 2 copa bashkë.
Pjeshkat i shtijmë në ngjyrë të kuqe(qe përdoret për ushqim)nga njëra anë dhe nga ana tjetër në ngjyrë të verdhë.Ne fund rrotullohen në kokos ose sheqer.

MOLLA NGADALESON PLAKJEN E PARAKOHSHME!

Pigmentet natyrore me veprim antioksidant mund te ndihmojne ne mbrojtjen kunder semundjeve kancerogjene. 

Molla pastron dhembet tuaj, sigurisht qe molla nuk mund te zevendsoj furcen e dhembeve por ajo favorizon higjienen dentare, ajo rrit prodhimin e peshtymes, e cila ka efektin e reduktimit te mikrobeve ne goje dhe keshtu zvogelon rrezikun e prishjes se dhembeve.

Molla ka komponente qe mund te ndihmoje per te luftuar lloje te ndryshme te kancereve, gjithashtu permban fibra qe reduktojne efektet e demshme te kolesterolit.

Nese ky informacion ishte i dobishem per ju, te lutem SHPERNDAJE. Faleminderit