Pagine

Si te gatuajme nje paçe plenci


Receta gatimi tradicionale: paçe plenci


PERGATITJA:


Plenci i vicit pastrohet mire lahet dhe pritet ne rripa. Pervelohet per 5 min ne uje te valuar dhe e shplajme ne uje te ftohte. Grijme qepen e skuqim me gjalpin dhe me pak vaj dhe pak miell. Pastaj hedhim plendesin e prere, hudhrat dhe rozmarinen , dafinen dhe kripen.
E lejme te zieje per rreth 15 min se bashku me veren dhe pak qumesht. Gjate zierjes nese ka avulluar shtojme uje sa te mbulohet komplet, hedhim domatet e prera ne kubike te vegjel dhe vazhdon zierja ne tenxheren e mbuluar.e lejme te valoje derisa te zjeje mire!!


Ju befte mire!




PERBERESIT:

 

Per 5 veta duhen:


  • 1 kg plenc vici

  • 500gr tul domateje

  • 200gr gjalpe

  • 1 kokerr qepe

  • disa thelpinj hudher

  • 1 dege rozmarine

  • 1 gjethe dafine

  • 1 gote vere te bardhe

  • pak miell

  • vaj

  • kripe


 paçe

Nessun commento:

Posta un commento