Pagine

Lista e nje dite te shendetshme!




1-Pini shume uje!

2-Hani fruta ose perime ne cdo vakt!

3-Mundohuni te flini 8 ore!

4-Vraponi,kerceni ose thjesht ecni !

5-Evitoni fast foodet!

6-Kushtojini vetes rendesi duke bere ndonje maske per fytren floket ose trupin.

7-Largohuni nga veset e keqija si :duhan dhe alkool.

8-Ushqehuni shendetshem

8-Dhe ne fund BUZEQESHNIi!

SHPERNDAJE 

Deshironi lekure te paster, pa akne, jo te irrituar dhe mbi te gjitha te bukur ?

Deshironi lekure te paster, pa akne, jo te irrituar dhe mbi te gjitha te bukur ? 

Ju prezantojme nje super maske:

Perbersit:


1/2 e bananes
1 luge caji mjalte
1 luge caji leng limoni te fresket

Perziejini mire keta perbersit edhe vendosini ne fytyre per 15-20 minuta.Bejeni njehere ne jave per 2 muaj rresht.

Kjo maske eshte shume e mire per fytyren pasi te tre perbersit kane veti kuruese Banania(e pasur me vitamina A ,D dhe E .largon qelizat e vdekura), Mjalti(antibaktreial), Limoni(dipigmentues)

Nese ky informacion ishte i dobishem per ju, te lutem SHPERNDAJE. Faleminderit 

Tortë me arra dhe keksa

Një kombinim i bukur, për tortë një shumë të shijshme me dy krema njëkohësishtë. Njëri krem përbëhet nga arrat dhe të verdhat e vezës ndërsa kremi tjetër me sempre keksa dhe shtalpë ndërsa në mes të dy kremave është një shtresë e hollë nga arrat dhe kakao.

Përbërësit

Pandispanja:

  • 12 të bardhë të vezës
  • 16 lugë sheqer
  • 16 lugë arra të bluara
  • 8 lugë kakao
  • 4 lugë miell
  • 1 pluhur për pjekje (pecivë)
  • 100gr çokollatë

Kremi:

  • 12 të verdhë të vezës
  • 500ml qumësht
  • 12 lugë sheqer
  • 6 lugë niseshte
  • 250gr margarinë
  • 100gr sheqer pluhur
  • 12 lugë arra të bluara
  • 200gr shtalpë (krem pana)
  • 150gr keksa të bluar sempre
Përzihen të bardhat e vezës me sheqer derisa sheqeri të shkrihet dhe të fitohet një masë e trashë nga të bardhat e vezëve. Dalëngadalë ia shtojmë arrat, miellin, kakaon dhe pluhurin për pjekje dhe të gjitha përzihen ngadalë.
Nxehet furra në 200grade celsius dhe nga kjo masë pjeket një shtresë në tepsi përafërsisht 25 x 25cm per 15min. E shkrijmë çokollatën me 3 lugë qumësht dhe 3 lugë vaj dhe pasi të ftohet pandispanja e lyejmë atë.
(Kremi i parë) Përziejmë të verdhat e vezës, qumështin, niseshten dhe sheqerin dhe e vendosim të vloj në zjarrë të ulët. Pasiqë të zihet kjo masë dhe të trashet i shtohen arrat e bluara. Përzihet margarina me sheqer pluhur ngadalë dhe ia shtojmë kremit të ftohur.
(Kremi i dytë) Përziejmë shtalpën ose krem pana, ndajmë 3 lugë dhe ia shtojmë kremit me arra (kremit të parë) ndërsa pjesës tjetër të mbetur ia shtojmë keksat e bluar dhe i lëmë që të qëndrojnë 10min.
Pandispanja e pjekur ndahet në tri pjesë. Shtrohet pjesa e parë dhe i qitet kremi i parë me të bardhë të vezës pastaj kremi i dytë me të verdhë të vezës pastaj pjesa tjetër e pandispanjës pastaj prapë kremin e parë me të bardhë të vezes pastaj kremin e dytë me të verdhë të vezës dhe pastaj pjesën e tretë të pandispanjës e vendosim mbi krem. Nëse mbetet krem atëherë torta lyhet anash dhe dekorohet sipas dëshires.

Ju bëftë mirë.

Peshk salmon në zgarë me salcë mango dhe avokado

Receta qe po iu paraqesim sot, perben nje pjate shume te veçante, e cila kombinon shijen e peshkut salmon te pasur me omega 3, dhe vitaminat C, fibrat dhe antioksidantet te gjendura ne salcen e frutave. Kjo pjate e dyte i pershtatet sidomos personave qe duan te humbasin kilet e teperta, por ne te njejten kohe te ushqehen shendetshem.

Perberesit

…per salmonin
  • 4 fileto peshku salmon
  • 50ml vaj misri
  • 2 luge salce soje
  • 1 luge te vogel salce pikante (Sriracha)
  • 1/2 luge xhenxhefil pluhur
  • 1 thelpi hudher te grire holle
…per salcen me mango dhe avokado
  • 1 mango e prere ne kubik te vegjel
  • 1 avokado e prere ne kubik te vegjel
  • 1 domate e prere ne kubik te vegjel
  • 1 qepe e njome e prere holle
  • 1 qepe e vogel e kuqe e prere holle
  • 2 luge vaj misri
  • lengun e 1 limoni
  • pak menderz
  • kripe
  • piper
Marinojme fillimisht salmonin per 2-4 ore duke hedhur te gjithe perberesit, pra filetot e peshkut, vajin e misrit, salcen e sojes, salcen pikante, xhenxhefilin dhe hudhren e grire holle ne nje tas te madh dhe e perziejme shpesh. Pasi te kete kaluar kjo kohe, heqim lengun e tepert nga filetot dhe i pjekim ne zgare te lyer me pak vaj misri per rreth 5 minuta, apo derisa peshku te shkeputet lehte nga zgara. Pregatisim salcen me fruta duke vendosur te gjithe perberesit ne nje ene dhe duke i lene ne nje vend te fresket per rreth 1 ore. I shoqerojme filetot e salmonit me salcen e frutave dhe ne vend te bukes mund te perdorim sipas deshires pilaf ose kus kus.

KREPA ME BORONICE

Perberesit ( per 8 Krepa ) :


  • 2 kokrra Veze
  • 200 gr Miell
  • 25 gr Gjalp
  • 70 gr Sheqer
  • 200 ml Qumesht
  • 1 luge gjelle leng Limoni
  • 250 gr Boronice
  • 1 maje luge Kripe

Pregatitja:


Fillimisht hedhim ne nje ene vezet dhe i perziejme.Me pas i bashkojme miellin, sheqerin, lengun e limonit dhe qumeshtin duke vazhduar ti perziejme me shume kujdes qe mielli mos te krijoje topa te vegjel dhe e gjithe perzierja te behet homogjene.Se fundmi i bashkojme edhe gjalpin e shkrire duke vazhduar ti perziejme edhe per pak minuta.Me pas e mbulojme enen qe kemi perzierjen me nje kapak dhe e leme per 30 minuta.Pas 30 minutash ne enen me perzierjen e krepave i shtojme edhe boronicat qe ne kemi.Me pas veme tiganin ne zjarr dhe kur te jete nxehur e lyejme me gjalp dhe fillojme te hedhim perzierjen ne tigan per te bere krepat tone nje e nga nje .Duhet te kemi parasysh qe krepat duhet te kthehen nga te dyja anet per tu skuqur ne tigan.Pasi ta kemi skuqur te gjithe perzierjen e krepave me boronice i vendosim ne nje pjate dhe perpara se ti servirim mund ti sperkasim me mjalte,karamel, ose ndonje recel tjeter sipas preference tuaja qe te shkoje edhe me shijen e boronices. Tani cdo gje eshte gati per tu sherbyer.

Ju befte mire !