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Come fare i ghiaccioli alla nutella

Caldo in arrivo, signori! E cosa c’è di meglio che un rinfrescante ghiacciolo alla… Nutella? Eh, sì, avete letto bene: ghiacciolo alla Nutella! Uno degli alimenti più golosi del mondo può diventare, in poche semplici mosse, un buonissimo dolce ghiacciato a basso costo, ideale per una merenda gustosa per i bambini e pensato anche per chi piccino non lo è da un bel po’. Perché, diciamoci la verità, la Nutella piace a tutti, e d’estate se ne sente un po’ la mancanza quando il caldo impone uno stop ad un cibo così elaborato. Con un ghiacciolo alla Nutella, invece, la situazione è nettamente a favore dei ghiottoni di turno.

 

Realizzare i ghiaccioli alla Nutella, inoltre, è davvero molto facile e occorrono pochissimi ingredienti per farli. Vediamo allora cosa mettere nel carrello della spesa per cucinare questa super delizia al cacao:

  • 130 gr di Nutella

  • 170 gr di latte condensato

  • un dl di latte di cocco

  • 1,5 dl di latte intero

  • un pizzico di sale

  • un pizzico di vanillina

  • formine in plastica per i ghiaccioli


Il procedimento

Prendere tutti gli ingredienti e versarli nel mixer. Amalgamare fino a che il composto non risulti omogeneo. All’occorrenza, nel caso in cui il prodotto vi sembri troppo liquido o troppo denso, aggiungere la Nutella oppure del latte intero a seconda del primo o del secondo caso. L’importante è che il composto risulti di corposità media.

Dopo aver amalgamato tutti gli ingredienti, lasciate riposare il composto per qualche minuto, fino a che la schiumetta formatasi sopra non sia completamente assorbita. Ora, prendere le formine per i ghiaccioli e versateci dentro il composto. Mettete il tutto nel freezer – assicurandovi che le formine si trovino in posizione verticale e non scivolino – e lasciate a solidificare per qualche ora. Ricordate che gli ingredienti sono pensati per circa 4 – 6 ghiaccioli alla Nutella, ma a vostro piacimento potrete aumentare le dosi secondo gusto e necessità.

Se volete una ricetta ancora più semplice, potete preparare i vostri ghiaccioli unendo solo latte intero e Nutella: in questo caso il prodotto finale avrà una consistenza meno corposa, ma non per questo tale ricetta è da non prendere in considerazione.

I ghiaccioli alla Nutella sono ottimi sia come spuntino che come dolce, e durante una festa nel periodo estivo possono essere un simpatico dessert da offrire a mamme e bambini. Per esempio, potete pensare di realizzare anche delle piccole sculture di Nutella, aiutandovi con le formine per i dolci, oppure dei ghiaccioli dalla forme meno convenzionali: insomma, in cucina la creatività non ha limiti e con una ricetta così facile è davvero semplice riuscire a realizzare piccole sfizioserie da proporre a tavola a grandi e piccini, magari anche durante una cena fra amici…. scommettete che nessuno dirà no alla dolce, dolcissima, Nutella? Buon appetito!

[caption id="attachment_20625" align="aligncenter" width="390"] Ghiacciolo alla nutella[/caption]

Si te gatuajme nje trahana



Pergatitja e trahanas eshte tradite jo vetem Shqiptare por edhe ballkanase si psh ne Greqi  gjejme nje varietet recetash gatimi me terhan te embel apo dhe te tharte.

Edhe ne vendin tone varion gatimi sipas krahines: disa pergatitin trahana  te embel me qumesht e gjalpe, disa me kos, disa me qepe domate e piperka apo dhe me leng mishi.

Si pergatitet trahanaja me qumesht e gjalpe?

 

 

 

 

Per 1kg miell duhen:

  • 2gota qumesht

  • gjalpe 2 luge gjelle (100 gr)

  • 1luge gjelle kripe



PERGATITJA:


Per trahanane duhet miell i cilesise se pare, me permbajtje te larte gluteni.

Zeme brumin duke perdorur perberesit e mesiperm. Brumi duhet te rezultoje i forte, mos e pije gjithe mjellin. Si eshte gati e pluhurosim me miell, e mbulojme dhe e leme te vije per 2-3 dite.

Pastaj e hapim copa- copa ne çarçafe te paster, e leme te thahet pak dhe e shkoqitim me dore e me pas e kalojme ne site te ralle. e leme te thahet mire dhe e vendosim ne qeska pelhure, jo plasmasi.

Ruhet ne vende te thata dhe pa lageshti.



Per terhana me kos menyra e pergatitjes do te jete e njejte ndersa perberesit do te jene: 1kg miell, 1gote kos dhe 1luge gjelle kripe.

trahana

Si te gatuajme nje gulash Ungarez

Gulash ungarez eshte nje nga pjatat me te njohura te gastronomise Ungareze, pjate qe perpiqet te imitohet si ne Evrope ashtu edhe pertej oqeanit.
Gulashi ka pak pune per pergatitjen, por  ja vlen pasi shija e tij e veçante e dhene nga mishi i viçit qepa, domatja dhe perdorimi i piperit te kuq.
Origjina e kesaj pjate eshte e varfer pasi sherbente dikur si ushqim per barinjte, te cilet nuk zoteronin shume per te ngrene. Vete fjala gulyas do te thote bari.Ne shekullin e XVII gulashi pati suksesin e merituar pasi u be i njohur ne shtresat e pasura te shoqerise.PERBERESIT:

  • 1liter leng mishi

  • 500gr patate

  • 1thelb hudher

  • 1 karote

  • 400gr qepe

  • 50 gr sallo

  • 50gr piper i kuq

  • 800gr mish viçi ose lope pjesa e shpatulles

  • 2 speca jeshile

  • 1 domate



PERGATITJA:




  1. Grijme holle qepen dhe e veme ne tenxhere me sallon dhe pak vaj ulliri nese deshironi, duke bere kujdes qe te mos skuqet por te zverdhet, per 15' Shtojme edhe hudhren e grire.

  2. nderkohe presim mishin ne kube prej 3cm dhe e bashkojme me qepen duke trazuar per ca minuta duke pasur kujdes gjithmone qe te mos digjet qepa.

  3. Bashkojme piperin e kuq dhe e leme te zjeje ne zjarr te ngadalte perreth 1 ore e 30'. Nuk duhet te kete nevoje per uje,por nese po shtini nje garuzhde leng mishi.

  4. Presim specat jeshile ne kubike te vegjel, ndersa patatet i presim te medha sa copat e mishit.Pastrojme dhe domaten nga farat dhe e presim dhe ate ne copa te vogla.

  5. Bashkojme te gjitha perimet e grira me mishin, perveç patateve.Shtojme lengun e mishit dhe leme te zjeje akoma per 1 ore ne zjarr te ngadalte, me kapak.

  6. Bashkojme patatet dhe leme te zjeje akoma 30' duke trazuar here pas here.

  7. Ne  fund te zjerrjes duhet te rrezultoje nje gjelle e trashe dhe e lidhur.


Pjata mund te serviret me pilaf ose njoki.


Ju befte mire!