Pagine

Si te ulim tensionin me ushtrime fizike

Gjatë ushtrimeve, trupi prodhon nxehtësi prej metabolizmit. Kjo nxehtësi duhet të shkarkohet diku dhe normalisht kalon nga lëkura në ajër. Kjo arrihet nëpërmjet rritjes së qarkullimit të gjakut në sistemin periferik dhe me anë të avullimit të djersës.Gjithashtu, gjatë stërvitjes tensioni i gjakut rritet, sepse zemrës i duhet të pompojë më me shpejtësi për të shpejtuar qarkullimin e gjakut, me qëllim që të ushqejë muskujt dhe për të shpërndarë nxehtësinë e tepërt. Por, pasi stërvitja ka mbaruar muskujt e çlodhur dhe kapilarët e zgjeruar lejojnë gjakun të qarkullojë më lirisht, prandaj edhe tensioni i gjakut bie. Një faktor tjetër është edhe insulina.


Nuk ka asnjë dyshim që një person që merret me ushtrime, trupi i tij e përdor insulinën me më tepër efektivitet.

Si Me Humbe kilogramët në mënyrë argëtuese

Asnjë dietë nuk bën aq shumë mrekulli, që sipas kërkuesve nuk ekzistojnë, por dhe pak sakrifica, vakte me kalori të mjaftueshme dhe shumë lëvizje.


Më shumë seks
Përveç faktit që është argëtues, seksi ndihmon edhe për të humbur peshë. Gjatë orgazmës në organizmin e njeriut sekretohet endorfina, e cila shkakton ndjenjë të njëjtë me atë që krijohet kur hamë çokollatë, vetëm nuk ka kalori shtesë! Përveç kësaj, hulumtimet tregojnë se seksi bëhet gjithnjë e më i mirë pas secilit kilogram të humbur, sepse njerëzit ndihen më tërheqës, e me vetë këtë rritet edhe libidoja.


Dëgjoni muzikë
Një studim amerikan ka zbuluar se femrat më gjatë e respektojnë programin e ushtrimeve nëse dëgjojnë muzikë.


Rrobat si motiv
Nxirrni nga dollapi fustanin ose xhinset, të cilat nuk keni mundur t’i vishni për një kohë të gjatë, por dëshironi që përsëri me to të dukeni në formë të përkryer. Kjo do t’ju rikujtojë qëllimin tuaj dhe nuk do të hiqni dorë.


Mbështetja e njerëzve të afërt
Është shumë më vështirë të luftoni me kilogramët e tepërt nëse mund të mbështeteni vetëm në veten tuaj. Disa studime kanë zbuluar se mbështetja e njerëzve të afërt ka domethënie të madhe gjatë kohës derisa jeni në dietë.


Pagesa paraprake
Ekspertët këshillojnë që paraprakisht të paguani ushtrimet në palestër. Duke e ditur se tashmë keni paguar, disi do të detyroheni që të shkoni, sepse do t’ju vijë keq të humbni paratë e fituara me mund.


Shikohuni në pasqyrë
Shikojeni veten për një kohë të gjatë në pasqyrë, vëreni mangësitë tuaja, por mos e kritikoni veten, thoni diçka të mirë për trupin tuaj. Siç pohojnë ekspertët, një qasje e tillë motivon për ushtrime dhe ushqim të shëndoshë, si dhe për kujdes të përgjithshëm për trupin tuaj.


/Telegrafi/

Come fare i ghiaccioli alla nutella

Caldo in arrivo, signori! E cosa c’è di meglio che un rinfrescante ghiacciolo alla… Nutella? Eh, sì, avete letto bene: ghiacciolo alla Nutella! Uno degli alimenti più golosi del mondo può diventare, in poche semplici mosse, un buonissimo dolce ghiacciato a basso costo, ideale per una merenda gustosa per i bambini e pensato anche per chi piccino non lo è da un bel po’. Perché, diciamoci la verità, la Nutella piace a tutti, e d’estate se ne sente un po’ la mancanza quando il caldo impone uno stop ad un cibo così elaborato. Con un ghiacciolo alla Nutella, invece, la situazione è nettamente a favore dei ghiottoni di turno.

 

Realizzare i ghiaccioli alla Nutella, inoltre, è davvero molto facile e occorrono pochissimi ingredienti per farli. Vediamo allora cosa mettere nel carrello della spesa per cucinare questa super delizia al cacao:

  • 130 gr di Nutella

  • 170 gr di latte condensato

  • un dl di latte di cocco

  • 1,5 dl di latte intero

  • un pizzico di sale

  • un pizzico di vanillina

  • formine in plastica per i ghiaccioli


Il procedimento

Prendere tutti gli ingredienti e versarli nel mixer. Amalgamare fino a che il composto non risulti omogeneo. All’occorrenza, nel caso in cui il prodotto vi sembri troppo liquido o troppo denso, aggiungere la Nutella oppure del latte intero a seconda del primo o del secondo caso. L’importante è che il composto risulti di corposità media.

Dopo aver amalgamato tutti gli ingredienti, lasciate riposare il composto per qualche minuto, fino a che la schiumetta formatasi sopra non sia completamente assorbita. Ora, prendere le formine per i ghiaccioli e versateci dentro il composto. Mettete il tutto nel freezer – assicurandovi che le formine si trovino in posizione verticale e non scivolino – e lasciate a solidificare per qualche ora. Ricordate che gli ingredienti sono pensati per circa 4 – 6 ghiaccioli alla Nutella, ma a vostro piacimento potrete aumentare le dosi secondo gusto e necessità.

Se volete una ricetta ancora più semplice, potete preparare i vostri ghiaccioli unendo solo latte intero e Nutella: in questo caso il prodotto finale avrà una consistenza meno corposa, ma non per questo tale ricetta è da non prendere in considerazione.

I ghiaccioli alla Nutella sono ottimi sia come spuntino che come dolce, e durante una festa nel periodo estivo possono essere un simpatico dessert da offrire a mamme e bambini. Per esempio, potete pensare di realizzare anche delle piccole sculture di Nutella, aiutandovi con le formine per i dolci, oppure dei ghiaccioli dalla forme meno convenzionali: insomma, in cucina la creatività non ha limiti e con una ricetta così facile è davvero semplice riuscire a realizzare piccole sfizioserie da proporre a tavola a grandi e piccini, magari anche durante una cena fra amici…. scommettete che nessuno dirà no alla dolce, dolcissima, Nutella? Buon appetito!

[caption id="attachment_20625" align="aligncenter" width="390"] Ghiacciolo alla nutella[/caption]