Pagine

Si te gatuajme nje mini kek me brokoli, pule dhe djathe

Brokoli me pule dhe djathe - kek, eshte nje recete jo vetem e shpejte per tu realizuar per ditet me me pak kohe per gatim, por dhe e shijshme dhe fantazioze edhe ne raste drekash me miq. Brokolit perveç shijes te mire, gjejne shume perdorim ne gatimet edhe per faktin se permbajne shume pak kalori( 27 per 100gr) Eshte i pasur me kripera minerale, vitamina C, B1 dhe B2.

PERBERESIT:

  • 500gr brokoli

  • 1 gjoks pule i prere ne kube te vogla

  • 1luge vaj luledielli

  • 3-4 luge vaj ulliri

  • 1 qepe e grire imet

  • djathe kaçkavall i prere ne kube

  • kripe e piper i zi sa duhet

  • 1gote qumesht 2 veze

  • miell sa duhet per te formuar nje brume te bute e te shkrifet (shih fig.)


PERGATITJA:




  1. Ne nje tigan te thelle hedhime vajin e ullirit dhe veme ne zjarr duke shtuar qepen pulen.I trazojme derisa qepa te zverdhet dhe mishi te mari disi faqe.

  2. Nderkohe kemi zjere me perpara brokolit dhe ndare lulet ne tufa. Bashkojme lulet e brokolit ne tigan dhe i kaurdisim per 2-3 min duke shtuar kripen, piperin e zi. Nderkohe fikim zjarrin dhe leme te ftohen perberesit. Ne fund shtojme djathin dhe perzjejme te gjithe perberesit.

  3. Bejme brumin si tregohet ne figure duke shtuar pak e nga pak miellin.Nese duam shtojme vetem 1 maje luge kafeje me sode buke.

  4. Pergatitim bazat e tortes te cupcakes duke i lyer me pak vaj luledielli secilen.

  5. Shtrojme se pari brumin deri ne mes te lartesise. Vendosim mbi te perzjerjen e pergatitur me brokoli.Mbulojme perseri me brume.

  6. Futim ne furren e paranxehur ne temp. maksimale dhe leme te piqen perreth 30' kur siperfaqja te formoje nje cipe te kuqeremte.

  7. Leme te ftohen pak dhe servirim te vaketa, por edhe te ftohta nese duam.


Shenim: Figura permban me pak perberes, pasi mungon qepa, pula dhe qumeshti per brumin. Ju mund te zgjidhni mes 2 alternativa sipas kohes deshires dhe mundesive.


Ju befte mire!Si te gatuajme nje mini kek

Si te bejme nje Torta Kaprese

Torta Kaprese apo si shkruhet ne origjinal Caprese, eshte nje embelsire tipike Napolitane, origjinale e ishullit te Kaprit, me baze çokollate dhe bajamesh,pa miell, krokante nga jashte dhe e bute brenda. Torta Kaprese eshte nje embelsire e lehte per tu realizuar dhe njekohesisht meqenese nuk permban miell eshte nje embelsire e pershtatshme per ata qe vuajne nga celiakia.PERBERESIT:

  • 4veze

  • 300gr bajame te qeruara

  • 170gr gjalpe

  • 200gr sheqer

  • 200gr çokollate fondente -pa qumesht


PERGATITJA



  1. grijme ne mikser bajamet

  2. shkrijme çokollaten me gjalpin

  3. rrahim te verdhat e vezeve me sheqerin, shtojme çokollaten e shkrire ne banjomaria dhe bajamet

  4. rrahim te bardhat derisa te mpiksen mire dhe i bashkojme me pjesen tjeter te perberesve

  5. Hedhim ne taven e embelsirave dhe e veme te piqet ne furre te paranxehur 180° perreth 1 ore


Embelsira eshte gati, ju befte mire!torta kaprese


Krap i mbushur, ne furre

Nese deshironi nje menyre pakez te ndryshme nga tradizionalet, per gatimin e peshkut, kjo eshte nje e tille:
krap i mbushur, ne furre.Perberesit per 4 persona:

  • 1krap perreth 1kg

  • 2 kungulleshka

  • 1 qepe

  • 4 veze

  • 2limonj

  • 4luge vaj ulliri

  • buke e grire, kripe e piper


Pergatitja e krapit:



  1. Zjejme 2 veze per tete minuta duke numeruar qe nga momenti i renies te ujit ne vale.

  2. Grijem qepen dhe e kaurdisim lehte me qellim qe te ngelet e bute dhe me ngjyre te verdhe.

  3. Shtojme kungulleshkat e grira ne kube te vegjel, kripim sa duhet, shtojme piperin dhe e mbyllim enen me kapak. Leme ne zjarr te ulet perreth 20' duke trazuar here pas here qe te mos ngjitet. Heqim nga zjarri dhe e leme te ftohet.

  4. Qerojme dhe grijme vezet e zjera dhe i bashkojme me 2 vezet e fresketa te cilat i kemi rrahur me pare me pirun. bashkojme te gjitha me buken e grire dhe lengun e 1/2 limoni

  5. Kripim oraten nga brenda dhe e mbushim me miksin e pergatitur. E lidhim me spango guzhine

  6. Vendosim peshkun ne nje tave te lyer me vaj, e rregullojme siper me pak vaj dhe lengun e gjysmes tjeter te limonit.

  7. Pjekim ne furre te paranxehur ne temp. 170° per 35'.

  8. Serviret e grohte me feta limoni.krap


Shenim: Receta mund te variohet me perime te stines ose perimet e preferuara, mund te zevendesohen, sipas deshires, perimet me kerpudha te cilat i skuqim me hudher ose qepe dhe me pas u bashkohen domatet e prera ne copeza si dhe vezet si me siper.


Peshku eshte gati kur lekura e tij hiqet lehtesisht.krap i mbushur