Pagine

Buke e mbushur

Per brumin : 

  • 700g miell,
  • vaj lule gjysem gote,
  • maja e bute25gn.q.se nuk keni e thate,
  • kos i holluar gjysem gote,
  • gjysem gote qumesht,
  • 1 veze dhe pak kripe,


Pergaditja :



  • Ne nje tas te madh do hedhesh te gjitha materialet per vec miellit keto i trazon mire dhe pastaj hedh miellin pak nga pak mund te ta mari te gjithe miellin ose jo varet nga lloi i miellit brumi duhet te jete pak i bute jo si brume per byrek sepse pasi ta keshe lene te clodhet te mbuluar per 1 ore do shtosh edhe pak miell dhe behet si brume byreku kulacet e vegjel duhet te jene sa nje mandarine i hap me okllai si aty ne figure gjelle mund te hedhesh cfare te duash me mish me djthe etj.para se ti pjekesh i lyen me veze i pjek ne furre per 15min ose 20 varet nga fura ne tepsi me leter pjeks.kujdes kur ti hapni mos ju hidhni shume miell.

     Ju befshin mire

Kek me banane dhe kakao

Perberesit:

  • 2 filxhan caji me miell (miell per kek qe fryhet vete )
  • 3 banane
  • 1-filxhan kafeje me qumesht
  • 1-filxhan caji vaj ulliri
  • 2-filxhan caji sheqer
  • 3-4 veze
  • lekuren e nje limoni
  • 1-luge baking powder
  • 3 -luge te vogla kafeje me kakao(mund te perdorim dhe cokollat te grir ne vend te kakaos )

Pergatitja:


Rrahim ne mixer vezet me sheqerin per 5 min,me pas shtojme vajin dhe qumeshtin dhe e perziejme, ne grirese, bejme bananet pure, i hedhim me pas te masa e vezve, i perziejme me tel kuzhine dhe shtojme miellin qe kemi perzier brenda pluhurin pjekes dhe kakaon, e shtojme pak nga pak te masa e vezve duke e perzier me tel kuzhine, e hedhim ne forme ose ne nje tepsi te vogel te lyer me yndyr dhe te sperkatur me miell. E pjekim ne 170 grad per 40 min.


 Ju befte mire 

Torte me arra te grira dhe cokollate

Përbërësit:

  • 150gr arra të grira,
  • 150gr thelpinj arrash,
  • 200gr çokollatë për gatim,
  • 1ve,
  • 1 lugë reçel kajsie,
  • 50gr rrush i thatë,
  • 200gr sheqe pluhur.

Përgaditja :

Në tavolinë i coptojmë arrat, dhe i vëmë në një enë,. Në enë shtojmë çokollatë të grirë në rende, sheqerin pluhur dhe rrushin e thatë. E shtojmë edhe të bardhën e vezës dhe përziejmë me mikser derisa të fitojmë një masë homogjene. Gjysmën e masës e vëmë mbi tavë për pjekje, të kthyer nga prapa. Masën e rrafshojmë dhe e lëmë të ftohet. Çokollatëne mbetur e thyejmë në copë dhe e shkrijmë në avull. Shtojmë edhe vaj, që çokollata të fitojë shkëlqim. Çokollatën e shkrirë e hedhim mbi masën dhe e shpërndajmë nëpër tërë sipërfaqën. Pastaj, minjon embëlsirën e presim në kube.
Serviret në temperaturë prej 10 deri 12 gradë. 20 min.