Pagine

Didier Drogb pensionohet në Romë

 Didier Drogb pensionohet në RomëSulmuesi nga Bregu i Fildishtë, Didier Drogba mund ta vazhdojë karrierën në futbollin italian.


Është skuadra nga kryeqyteti i Italisë, Roma që po tenton ta sjellë në Olimpico sulmuesin afrikan, kontrata e të cilit me Galatasarayn përfundon në qershor.


Drogba edhe pse 36 vjeçar vazhdon me paraqitje te fenomenale te Galatasary, ndërsa viteve të fundit ka qenë njëri ndër sulmuesit më të mirë në Evropë, ku në vitin 2012 e udhëheqi Chelsean drejt lavdisë evropiane.

Supe pule e prere me veze dhe limon

Në këto kohë të ftohta dimri ku gripi është gjithmonë nëper këmbë, është e vetmja që të ngre në këmbë dhe të bënë të ndihesh ngrohtë.

 PERBERSIT: për 4 persona

  •  pjes pule (kofsha ,krah,gjoks) 
  •  1 karrot 
  •  1 kungull 
  •  1 vez
  •  1 limon 
  •  majdanoz 
  •  pak gjalp
  •  krip dhe piper te zi 
  •  1 qep
  •  1 deg selinoje
  •  1 patate vogel 

 PERGATITJA: Në një ene të bollshme zijeni copat e pulës me 1 qep,1 karrot dhe degën e selinos në 1 litër ujë reth 1 orë.Më pas filtroni lëngun e përfituar dhe coptoni mishin e pulës nga kockat.Ruajeni mënjanë. Prisni në kubike shumë të vegjël karrotën e mbetur,kungullin dhe pataten,shtoini në lëngun e pulës dhe vërini përseri në zjarrë për 15 minuta derisa perimet të jen zier.Shtoni pak gjalp dhe mishin e pulës të prerë në copa të vogla.Shtoni pak ujë nëse ka nevojë sepse supa nuk duhet të rezultoj kremoze por jo e trash.Kriposeni dhe regulloni me piper të zi dhe majdanozë të grire imët. Ndërkohë rrihni një vez me lëngun e limoni.Hiqeni supën nga zjarri dhe priteni me vez dhe limon.Përzijeni shpejtë në këte mënyre veza do gatuhet por nuk do mpikset. Shërbejeni të nxehtë.

Ju befte mire !

Pispili me dhalle - Receta + Fotografi

Tituj alternative te recetes per regjionin e Kosoves (Leqenik me presh).

Perberesit

  • Gjysem kg.miell misri
  • 1 kg presh (prasa) te zjerre
  • 200 gr djathe ose gjize
  • 2-3 veze
  • 3-4 luge kos (qe ia hedhim preshve)
  • dhe 2-3 filxhane caji kos qe ia hedhim persiper
  • 3-4 luge vaj ulliri (sipas deshires)


    Lyejme tepsine me vaj dhe shtrojme nje shtrese mesatare me miell misri,hedhim perberjen presh-gjize-veze-kos,pastaj shtrojme nje shtrese tjeter miell misri,me pas kosin ne te gjith siperfaqen e tepsise,ne fund 3-4 luge vaj ulliri dhe e veme te piqet ne 200 grade.