Pagine

Si te gatuajme nje Kek me qershi

Keku me qershi eshte nje embelsire qe nuk mund te mungoje ne tryezen tuaj ne muajin maj-qershor, kur keto fruta jane te fresketa.

Perberesit per tave me diameter 28cm:



  • 500gr qershi

  • 200gr embelsire 00

  • 120gr sheqer

  • 150gr miell bajamesh

  • 110gr gjalpe i bute

  • 3veze

  • 2 luge liker me baze qershie

  • 1/2 luge kanelle pluhur

  • 1 maja embelsirash (pluhur)

  • vanilje




Pergatitja:




  1. heqim farat e qershive duke u munduar te mos e prishim formen e tyre. Ideale nese keni mjetin e duhur...

  2. Ne nje tas punojme gjalpin me sheqerin derisa te formohet 1 krem i bute. Punoni nese doni edhe me rrahesen elektrike.

  3. Shtojme vezet nje nga nje dhe punojme akoma per ca minuta.

  4. Bashkojme me kete mase kanellen dhe me pas miellin e bajameve e perziejme mire.

  5. Se fundi shtojme dhe likerin dhe miellin e situr dhe vazhdojme te rrahim.

  6. Do te formohet nje brume i trashe, por jo i forte.

  7. Hedhim te gjithe masen ne taven e embelsirave te lyer me gjalpe dhe te sperkatur me miell dhe vendosim me pas qershite si ne figure, duke i shtyre me gisht ne fund te taves.

  8. E leme te piqet ne 180° per 35-40'


Keku me qershi eshte gati, ju befte mire!


Torta_di_ciliegeSi te gatuajme nje Kek me qershi


Nessun commento:

Posta un commento