Pagine

Makarona te tipit tagliatelle me kerpudha dhe pana

Recete gatimi per makarona tagliatelle me kerpudha dhe pannaPERBERESIT:

  • 500gr makarona tagliatelle

  • 200gr kerpudha te ngrira(tip porcini) ose 50gr te thata

  • 1 thelb hudher

  • vaj ulliri dhe majdanoz sa duhet

  • 1 panna guzhine


PERGATITJA:

1- Vejme ujin ne zjarr per te zjere makarona

2-Skuqim kerpudhat dhe hudhren ne 4 luge vaj ( kujdes! nese kerpudhat jane te thata duhet ti line per 20' ne uje perpara skuqjes me qellim qe te " gjallerohen" ndersa kerpudhat e ngrira duhet te marrin me pare vale ne nje ene tjeter me qellim qe te mos iu mbetet dhe) Koha e zjerrjes ne te 2 rastet do te jete 10' me pak uje

Kur kerpudhat te jene zbutur sa duhet dhe kane pire thuajse gjithe sasine e ujit shtojme panen, rregullojme me kripe, leme te zjeje pak per 30 seconda

3- Zjejme makaronat dhe i bashkojme me salcen e pergatitur. Po qe nevoja, nese salca ju duket jo e bollshme ose e trashe mund ti shtoni 1 garuzhde nga lengu i makaronave kur ato kane arritur ne fund te zjerrjes.Zbukurojme me majdanoz te grire holle dhe nese doni edhe arra te shtypura.


Pjata eshte gati, Ju befte mire!!!makarona tagliatelle

Nessun commento:

Posta un commento